вот ссылка гдз география рт 5 класс дронов решебник дпа 2014 по английскому жмите алгебра 11 класс кузнецова муравьева шнеперман ящин решебник
МЕНЮ
Представяне
Новини
Хронология на Голямата война
Статии
Биографии
Библиотека
Сайтове
Търсене
Пишете ни
Вашето меню
Advertisement
Добавена е опция за коментари
Автор Administrator   
Monday, 25 June 2007

В секцията за статии е добавена опция за коментари. Тя е достъпна за записани потребители. Надяваме се коментарите да са посъщество, а не от скука Smiley


Отново за "народа-мъченик"
Автор Закси фон Данитц   
Tuesday, 24 April 2007

Повече от 15 000 арменци манифестираха по улиците на Ереван в навечерието на 92-та годишнина от кланетата на стотици хиляди техни сънародници под Османската империя през Първата световна война. Участниците в манифестацията изгориха турското знаме на Площада на свободата в арменската столица и след това се отправиха към мемориала на жертвите, пред който поставиха венци. Много от тях носеха знамената на 22-те страни, признали геноцида над арменците. В Ереван бяха пристигнали и много членове на диаспората, за да участват в манифестацията. При кланетата и депортирането на арменци между 1915 и 1917г. са избити повече от 1.5 млн. души според Армения. Турските власти не признават тази цифра и твърдят, че по време на тези събития са убити около 300 000 арменци и толкова турци.

Канада ще чества 90 години от паметна битка във Франция
Автор Закси фон Данитц   
Friday, 06 April 2007

Почти 7 хил. канадци ще пътуват до северна Франция в понеделник, за да отпразнуват 90-годишнината от битката при Вими Ридж през Първата световна война, която укрепва националната идентичност на Канада.

Начело на делегацията ще бъде министър-председателят Стивън Харпър и неговата семейство, който ще положи венец на 9 април пред канадския национален мемориал Вими близо до Арас, за да почете паметта на канадските войници, загинали по време на битката. Тази година за първи път от 1917г. 9 април е първият понеделник след Великден. Очаква се британската кралица Елизабет II и френският министър-председател Доминик де Вилпен да присъстват на събитието. Битката “носи важна победа на съюзниците в Първата световна война и е изключително важна за Канада”, заяви Харпър. “На този ден нашата млада държава става независима, а аз съм изключително горд да представя Канада по време на нейната 90-годишнина”, добави той. /АФПЗа Великден
Автор Закси фон Данитц   
Monday, 02 April 2007

За Светлия празник ще подарим на сайта и на неговите непоклатими, подчертавам, регистрирани потребители пълното издание на напечатаната през 1917 година книжка на К. Крачунов, факсимилие на корицата, на която виждате по долу и която намерихме неразрязана в софийска книжарница, което и за нас си е подарък.Smiley

Когато празниците отшумят, подготвям и една поредица от нови снимки, от албум за Великата война, но първо трябва да инсталирам новата галерия.


Необходими промени в достъпа
Автор Administrator   
Tuesday, 27 March 2007

Сайтът става все по-голям. Поради това част от информацията от днес ще бъде достъпна само за регистрирани потребители. Това се отнася до всички , които са се регистрирали до момента и за всички които ще го направят в бъдеще. Налага се защото:

  1. Са възможни припирни за авторските права на книги и статии, включени в секцията "Библиотека"
  2. Същото, но за наши статии, представляващи ценност, за притежатели на сайтове и издания, които имат навика да си приписват чужди знания и труд.

От днес в "Библиотеката" регистрираните потребители могат да четат или си свалят свободно  частта от "Моята епоха" на полковник Димитър Азманов, свързана с Първата световна война. Останалите приканваме да се регистрират, за да получават ъпдейти и информация, както и пълен достъп до секциите на сайта.