гдз решебник по математике 5 класс зубарева ответы решебник по английскому языку 6 класс афанасьева 2 часть учебник решебник по алгебре 8 класс дидактический материал евстафьева гдз от путина на 5 класс по русскому языку решебник кауфман 6 класс рабочая тетрадь
МЕНЮ
Представяне
Новини
Хронология на Голямата война
Статии
Биографии
Библиотека
Сайтове
Търсене
Пишете ни
Вашето меню
Advertisement
Добавена е опция за коментари
Автор Administrator   
Monday, 25 June 2007

В секцията за статии е добавена опция за коментари. Тя е достъпна за записани потребители. Надяваме се коментарите да са посъщество, а не от скука Smiley


Отново за "народа-мъченик"
Автор Закси фон Данитц   
Tuesday, 24 April 2007

Повече от 15 000 арменци манифестираха по улиците на Ереван в навечерието на 92-та годишнина от кланетата на стотици хиляди техни сънародници под Османската империя през Първата световна война. Участниците в манифестацията изгориха турското знаме на Площада на свободата в арменската столица и след това се отправиха към мемориала на жертвите, пред който поставиха венци. Много от тях носеха знамената на 22-те страни, признали геноцида над арменците. В Ереван бяха пристигнали и много членове на диаспората, за да участват в манифестацията. При кланетата и депортирането на арменци между 1915 и 1917г. са избити повече от 1.5 млн. души според Армения. Турските власти не признават тази цифра и твърдят, че по време на тези събития са убити около 300 000 арменци и толкова турци.

Канада ще чества 90 години от паметна битка във Франция
Автор Закси фон Данитц   
Friday, 06 April 2007

Почти 7 хил. канадци ще пътуват до северна Франция в понеделник, за да отпразнуват 90-годишнината от битката при Вими Ридж през Първата световна война, която укрепва националната идентичност на Канада.

Начело на делегацията ще бъде министър-председателят Стивън Харпър и неговата семейство, който ще положи венец на 9 април пред канадския национален мемориал Вими близо до Арас, за да почете паметта на канадските войници, загинали по време на битката. Тази година за първи път от 1917г. 9 април е първият понеделник след Великден. Очаква се британската кралица Елизабет II и френският министър-председател Доминик де Вилпен да присъстват на събитието. Битката “носи важна победа на съюзниците в Първата световна война и е изключително важна за Канада”, заяви Харпър. “На този ден нашата млада държава става независима, а аз съм изключително горд да представя Канада по време на нейната 90-годишнина”, добави той. /АФПЗа Великден
Автор Закси фон Данитц   
Monday, 02 April 2007

За Светлия празник ще подарим на сайта и на неговите непоклатими, подчертавам, регистрирани потребители пълното издание на напечатаната през 1917 година книжка на К. Крачунов, факсимилие на корицата, на която виждате по долу и която намерихме неразрязана в софийска книжарница, което и за нас си е подарък.Smiley

Когато празниците отшумят, подготвям и една поредица от нови снимки, от албум за Великата война, но първо трябва да инсталирам новата галерия.


Необходими промени в достъпа
Автор Administrator   
Tuesday, 27 March 2007

Сайтът става все по-голям. Поради това част от информацията от днес ще бъде достъпна само за регистрирани потребители. Това се отнася до всички , които са се регистрирали до момента и за всички които ще го направят в бъдеще. Налага се защото:

  1. Са възможни припирни за авторските права на книги и статии, включени в секцията "Библиотека"
  2. Същото, но за наши статии, представляващи ценност, за притежатели на сайтове и издания, които имат навика да си приписват чужди знания и труд.

От днес в "Библиотеката" регистрираните потребители могат да четат или си свалят свободно  частта от "Моята епоха" на полковник Димитър Азманов, свързана с Първата световна война. Останалите приканваме да се регистрират, за да получават ъпдейти и информация, както и пълен достъп до секциите на сайта.